top of page
studio1984_charlottekapfotografie_DSC01102.jpg

Werkwijze

Omdat geen mens en geen wens hetzelfde is, werk ik altijd met een advies op maat. Een onderdeel, een totaaladvies of speciale wensen?  Een interieuradvies is een proces wat gemiddeld 8-12 weken in beslag neemt, afhankelijk van het soort opdracht uiteraard.

Neem een kijkje bij de tarieven naar de mogelijkheden en neem contact met mij op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken.
Klik hier om direct naar de tarieven te gaan. 

 

Hieronder vind je een omschrijving van wat elk onderdeel inhoudt:

Kennismaking (via Zoom) (max. 30 min)

Het is fijn om te weten met wie je in zee gaat. Daarom plan ik graag eerst een vrijblijvende kennismaking met je in. Dit doen we via Zoom. Ik zal tijdens deze kennismaking mezelf kort introduceren en daarna hoor ik graag waarom je mij benadert hebt. Naar aanleiding hiervan kan ik al vaak een indicatie geven wat voor advies het beste aansluit bij jullie wensen op interieurgebied. Mocht je na deze kennismaking niet verder met mij in zee gaan, dan is dit geen probleem. Voor jouw interieur is jouw gevoel het belangrijkste.
Mocht je een kennismakingsgesprek in willen plannen, dan mag je mij mailen, bellen of appen. 

Intake (ca. 1 uur)

Wanneer jullie verder met mij in zee willen, kom ik graag bij jullie langs voor een intakegesprek. Tijdens de intake zullen we dieper in gaan op jullie wensen op interieurgebied. Ook maak ik foto's van de desbetreffende ruimte(s) en meet ik indien nodig al e.e.a. op. Op basis hiervan ontvang je van mij een offerte met een plan van aanpak.

Moodboard

Om zo goed mogelijk aan te sluiten op jouw smaak en stijl en je alvast een gevoel en idee mee te geven van mijn plannen, maak ik een moodboard waarin ik met beelden de stijl en sfeer van het interieur weergeef. 

Plattegrond en indeling

Door middel van een 2D plattegrond maak ik  een 2x een indeling van de ruimte. 

Tussentijdse bespreking (via Zoom en ca. 1,5 uur)

Tijdens de tussentijdse bespreking neem ik je mee met mijn gedachten achter het moodboard, de indeling en de gekozen kleuren. Na deze bespreking kan ik met de ontvangen feedback het plan compleet gaan maken!

 

Kleuren-, materialen- en lichtplan

Op basis van de gekozen indeling maak ik het kleuren-, materialen- en lichtplan compleet.

Dit plan bestaat uit een keuze voor verschillende kleuren en materialen, zoals de verf of behang, vloer en wanden.  Doordat ik stalen meeneem van de geadviseerde materialen en kleuren, krijg je een goed beeld van de sfeer die hierdoor gecreëerd wordt. 

Je ontvangt van mij een mooi pakket met stalen. Handig voor de aanschaf van bijvoorbeeld andere meubels en accessoires! 

Het lichtplan bestaat uit basisverlichting en decoratieve verlichting. De basisverlichting is verlichting wat nodig is voor een goede verlichting van de ruimte of bepaalde functies (bijvoorbeeld eten bereiden, lezen, eten) en decoratieve verlichting  zijn bijvoorbeeld hanglampen, vloerlampen of  tafellampen. Uiteraard zal het advies van armaturen aansluiten bij de stijl van het interieur. 

 

Meubelplan

In het meubelplan wordt zichtbaar welke meubels ik adviseer en op welke plek in de ruimte. 

3D impressie 

Om alles nog meer visueel te maken, kan ik de indeling in 3D uitwerken. Zo loop je als het ware door je eigen huis en neem je alvast een kijkje in het nieuwe/aangepaste interieur. 

Productenlijst en kostenoverzicht

Door het maken van een productenlijst heb je een duidelijk overzicht van meubels en accessoires die je nodig hebt voor de inrichting van de woning, inclusief verkooppunten en prijzen. Je kunt ervoor kiezen alles zelf te bestellen of dit uit te besteden aan mij. (aan uitbesteding zitten extra kosten verbonden)

Eindpresentatie aan Huis (ca. 1,5 uur)

Als het plan helemaal uitgewerkt is, kom ik aan huis om het plan door te nemen, stalen te overhandigen en het proces af te ronden. 

 

Uitvoering, eindstyling en begeleiding

Het plan werk ik in principe zo uit zodat je zelf aan de slag kunt. Uiteraard is het mogelijk dat ik help bij de styling of begeleiding van de aanschaf van de meubels. 

Benieuwd naar eerder door mij gemaakte ontwerpen? Klik hier voor mijn portfolio. 

bottom of page